Politika piškotkov

O politiki piškotkov 

O politiki piškotkov Ta pravilnik o piškotkih razlaga, kaj so piškotki in kako jih uporabljamo. Politiko morate prebrati, če želite razumeti, kaj so piškotki, kako jih uporabljamo, vrste piškotkov, ki jih uporabljamo, tj. podatke, ki jih zbiramo s piškotki in kako se te informacije uporabljajo ter kako nadzirati nastavitve piškotkov. Za dodatne informacije o tem, kako uporabljamo, hranimo in hranimo vaše osebne podatke, glejte dokument o varstvu osebnih podatkov. Če želite izvedeti več o upravljanju in brisanju piškotkov, obiščite wikipedia.org, www.allaboutcookies.org.x

Kaj so spletni piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se uporabljajo za shranjevanje majhnih informacij. Piškotki so shranjeni v vaši napravi, ko se spletno mesto naloži na vaš brskalnik. Piškotki nam omogočajo pravilno delovanje spletnega mesta, zagotavljanje varnosti, zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo in razumejo delovanje spletnega mesta ter analizirajo, kako uporabniki spletno mesto uporabljajo in kje ga je potrebno izboljšati.

Kako uporabljamo piškotke?

Kot večina spletnih storitev tudi naša spletna stran uporablja prvoosebne in tretjeosebne piškotke. Prvoosebni piškotki so večinoma potrebni za pravilno delovanje spletnega mesta in ne zbirajo nobenih osebno prepoznavnih podatkov. Piškotki tretjih oseb, ki se uporabljajo na naših spletnih straneh, se uporabljajo predvsem za razumevanje uspešnosti spletnega mesta, za interakcijo z našo spletno stranjo, za varovanje naših storitev, za zagotavljanje ustreznih oglasov za vas in za vse, kar vam omogoča boljšo izboljšanje uporabniške izkušnje in pomaga pospešiti vaše bodoče interakcije z našim spletnim mestom.

Kakšne tipe piškotkov uporabljamo?

Nekateri piškotki so nujni za zagogavljanje popolne funkcionalnosti našega spletnega mesta. Omogočajo nam vzdrževanje uporabniških sej in preprečujejo kakršne koli varnostne grožnje. Ne zbirajo in ne hranijo nobenih osebnih podatkov. Ti piškotki vam omogočajo, da se prijavite v svoj račun in dodate izdelke v svojo košarico ter varno zaključite nakup.Statistični: Ti piškotki shranjujejo podatke, kot so število obiskovalcev spletnega mesta, število edinstvenih obiskovalcev, katere strani spletnega mesta so bile obiskane, vir obiska itd. Ti podatki nam pomagajo razumeti in analizirati uspešnost spletnega mesta in ugotavljanje morebitnih izboljšav.

Uporabljamo tudi tržne piškotke, ki se uporabljajo za personalizacijo oglasov, ki vam jih prikazujemo, tako da so za vas pomembni, saj vam s pomočjo teh piškotkov lahko prikažemo izdelke in vsebine, ki vas utegnejo zanimati. Ti piškotki nam tudi pomagajo spremljati učinkovitost oglaševalskih kampanj. Podatke, shranjene v teh piškotkih, lahko ponudniki oglasov uporabljajo tudi za prikazovanje oglasov na drugih spletnih mestih v brskalniku.

Tretji so funkcionalnostni piškotki, ki pomagajo določenim nepomembnim funkcionalnostim na naši spletni strani. Te funkcionalnosti vključujejo vdelavo vsebine, kot so videoposnetki ali deljenje vsebine s spletnega mesta na platformah družbenih medijev.

Zadnji so piškotki za nastavitve, ki nam pomagajo shraniti vaše nastavitve in nastavitve brskanja, kot so jezikovne nastavitve, da boste imeli boljšo in učinkovitejšo izkušnjo pri prihodnjih obiskih spletnega mesta.

Prospot d.o.o.

Jurij Franko, direktor

Radovljica, april 2023